Thule effekt forsterker

 

Thule har en litt varm, tilbakelent lyd signatur som kan passe aggressive høytalere godt. I tillegg føles den oppløst og behagelig. Dette er en såkalt hybrid stereo/hjemmekino forsterker med 2 x 250w eller 5 x 100w. Har hørt mye på Thule tidligere. Spesielt med høytalerne fra Dali IKON serien der den er utrolig behagelig å høre på. Varm, punsj i bassen og samtidig detaljert. Jeg syns den også gjør en svært god jobb med Mentor 6.

 

Thule har utviklet en ASIC som måler utgangstrømmen til høyttalerne og justerer biasen til utgangstransistorene slik at de aldri "switcher"! Slik unngår man "cross-over" forvrengningen som er opphavet til det mange kaller "umusikalsk" forvrengning i transistorforsterkere. I tillegg er varmeutviklingen nokså beskjeden i forhold til en ekte klasse A-forsterker.  I første omgang opplevdes lyden som nøytral uten å være kjedelig. Slett ikke mørk på noen måte og detaljene fra CD’n til Gåte var slik jeg husker det fra tidligere seanser på klubben. Gitarer og mans stemmer fikk det skikkelige raspet og vokalisten Gunnhild har råheten og oppløsningen i stemmen som jeg kan like. Lyden er lik enten jeg spiller høyt eller lavt. Dette er jo bra. 

 

Tidligere audiophile.no la ut noen tester av Thule sine produkter og sa da bl.a.

 

Sitat;

 

Thule klarer det som veldig få andre forsterkere klarer; å gjengi transientene og detaljer i diskant/mellomtone samtidig som å ha en rask og transientvillig bass med skikkelig punch, samtidig med en varm mellomtone og en silkemyk diskant. Alt fra pauker til fioliner låter meget bra. 

 

Noen kompromisser blir det alikavel.

 

Først og fremst ligger det i hybrid funksjonen. Hvis du ikke bruker en Thule preamp, men som meg kobler den direkte til receiver, må du gjøre et valg. Skal du bruke stereo inngangene for å få 250w på frontene eller som en hjemmekino forsterker med fem kanaler og 100w på alle. Stereo inngangene er nemlig separert fysisk fra multikanal inngangene og uten en preamp som kan koble opp begge samtidig må du altså velge hva du vil bruke. Hvis du ikke vil inn bak forsterkeren for å bytte ledninger hele tiden.

 

Sammendrag:

En fin effekt forsterker fra dessverre fabrikk nedlagte Thule. Du må ut på brukt markedet for å få tak i utstyr derfra nå. De passet sammen med Dali sine høytalere som hånd i hanske. Litt mørk, varm og fyldig punsj gjør dem perfekte sammen med Dali sin hybrid diskant.