JVC PROJEKTOR DLA-X30B

Forsiden JVC PJ

I vinterferien for noen år siden dro jeg ut til AV-Shop for å ta en titt på 3D Projektorer. Jeg hadde fri og lyst til å beskue med egne øyne hva som bodde i disse PJ. Vel framme og kom meg opp trappen til 2.etg. Der møtes man av en diger plasma skjerm fra Samsung. Etter litt ventetid, så kunne man få lov å beskue kinoen, og på med JVC projektor. Etter vært også Epson 9000. Dessverre er Epsonen plassert utenfor kinoen i et vel lyst rom. Så sammenligning mellom dem ble litt vanskelig i favør av JVC.

Men så langt jeg kunne se så virket bl.a. krosstalk fra JVC ikke så uttalt som fryktet. Syns det var spennende med en PJ som kan gjøre svart meget svart så tok den. Det var jo ikke meningen å kjøpe denne dagen, men etter å ha vært der et par timer og tittet så ble jeg bitt av noe(oppgradering spøkelse, fy deg). Så hjem bar det med herligheten med to par briller og betalt kalibrering som jeg fikk gjennomført etter at PJ hadde godt 40-50 timer.

Etter å ha fått projektoren tilbake fra kalibrering fulgte med en flere siders rapport som fortalte meg hva man hadde gjort. Det første man legger merke til er det vanvittige sortnivået(etter å ha koblet opp og tilpasset lerretet). Det er som om tidligere PJ blir gråe i forhold. Jeg viste jo at denne projektoren kunne gjøre svart, svært så svart men jeg ble uansett tatt litt på sengen der. Detaljene i det sorte var svært så detaljert, god gråskala kalles vel sånt. Hadde på litt Harry Potter i 3D og syns enda flere detaljer i en del mørke sener tredde bedre fram, sannsynlig fordi man har et større bilde å se på en de ”stusselige” 63” fra Samsung.

 

Baksiden

Etter kalibrering(som er å anbefale, spesielt å få det gjort profesjonelt) så er detaljene i det sorte på meget høyt nivå. 3D bildene er det mer ro over nå enn i begynnelsen, når jeg kunne se mer krosstalk(dobbelt linjer), spesielt i begynnelsen fra kald PJ. Nå er det så å si borte. I vært fall ikke på plagsomt nivå.

Jeg har igjen sett 3D film (Immortal) og likte godt det jeg så. Men på 2D er dette sortnivået og detaljene der så til de grader i en klasse for seg selv at jeg forstår man fort blir avhengig. Fantastisk flott og med passe smell i bildet ved daglys scener. Den er stor, men jeg finner det fordelaktig da kjølingen er klart effektiv og PJ er så stille at man lurer nesten på om den er på. Inntil man ser at D-ILA symbolet avtegner seg foran en.

Sammendrag: Dette er en herlig projektor som viser et meget godt sortnivå med mange detaljer i det sorte. Den er stillegående og oppviser svært gode 3D bilder. Men den krever et godt sortmaskert rom for å kunne vise det gode sortnivået, men det gjelder de fleste front proiserte bilder. Jeg er uansett fornøyd. Den krever at noen profesjonelle har kalibrert den. Det er den vel verdt.